L'editorial

L’editorial Males Herbes va néixer l’any 2012 com a continuació natural de la revista Les Males Herbes. La nostra intenció era ocupar un espai molt desatès en el panorama literari català. El que oferíem era una col·lecció de narrativa en format butxaca, amb un disseny cuidat i un preu assequible, que apostés per obres que s’escapéssin del cànon realista predominant en la literatura catalana, movent-nos a gust per territoris com la sàtira, el realisme màgic, la prosa experimental, el neogrotesc, la ciència-ficció, el terror, el surrealisme o qualsevol altre tipus de prosa que assumeixi el risc de crear el seu propi món i el seu propi llenguatge. Tot plegat amb la modesta voluntat d’ajudar a enfortir una contracultura feta en català.


Aquesta primera col·lecció, anomenada Distorsions, té tres vessants: l’edició d’obres de culte estrangeres; el descobriment i promoció de nous talents en català; i la reivindicació d’algunes obres d’autors d’aquí que, per no encaixar amb els cànons predominants, no van tenir el ressò que es mereixien en el seu moment.


Al llarg d’aquests primers anys el projecte s’ha anat consolidant. També hem iniciat una col·lecció de teatre, una de no-ficció i una altra de còmic, i hem publicat alguns llibres fora de col·lecció, sense perdre de vista els tres pilars que aguanten el nostre catàleg, que són la sàtira, la contracultura i la temàtica fantàstica. Així hem volgut traçar, de manera bastant clara, les línies generals del cànon literari que reivindiquem.


Ricard Planas i Ramon Mas


Editorial Males Herbes

Editorial Males Herbes

© 2023

Textos legals

Avís legal

Política de cookies

Política de privacitat

Condicions de compra

Contacte

info@editorialmalesherbes.com

C/ Guilleries, 26, 1er 2a

08012 Barcelona